Kalatalo valmis!
Kalatalon avajaisia vietettiin 30.3.2011 ja talon viimeistelytyöt valmistuvat huhtikuun aikana. Kalatalon avajaispuheen piti Simona Lupu DG Mare-yksiköstä Brysselistä ja paljasti talon seinään kiinnitetyn laatan yhdessä Ely-keskuksen kalatalousyksikön johtajan Jukka Nyrösen kanssa.
Kalatalo sijaitsee Kuusamon keskustan välittömässä läheisyydessä, Purnutie 2. Talossa on uudet ja nykyaikaiset tilat kahdelle kala-alan yritykselle, kuusamolaisten ja posiolaisten ammattikalastajien omistamalle Koillismaan Luonnokala Oylle ja kalanjalostusyritys Kitkan Herkku Oy:lle.
Koillismaan Luonnonkala Oy hallinnoi taloon tulevia alkutuotannontiloja, joista löytyy kalankäsittelytilat perkuu- ja suomustuskoneineen, ahvenen halkaisukone jne. Lisäksi löytyy n. 80 m2 pakastamotiloja sekä irto- eli iskupakastuslinja. Tilojen kokonaisala on noin 380 m2.
Kitkan Herkku Oy:llä on kaikki nykyaikaisen elintarvikelainsäädännön normit täyttävät uuden aikaiset jalostustilat, joista löytyy mm. savustamo, suurkeittiö jne. Kitkan herkun tilojen kokonaisala on noin 480 m2.
Talosta muodostuu vahva paikallinen kalaklusteri, jonka toimijoista löytyy kaikenlaista kala-alan osaamista järvestä lautaselle. Talon taustalta löytyy vahva halu tehdä yhteistyötä alan eri toimijoiden kesken ja näin yhdessä viedä koko alaa eteenpäin.