Korpuan Armin Kitkan viisaat

Kitkan viisas hankkeen reseptikilpailun 2. sija, Paavo Korpua!

1 kg muikkua
1 dl ruokaöljyä
1 purkki (70 g), tomaattipyrettä
3 rkl chiliketsuppia
2-3- rkl hunajaa
Sipulirenkaita
ja suolaa maun mukaan.

Tomaattisose ja chiliketsuppi sekoitetaan tilkkaan vettä niin, että saadaan aikaan juokseva seos, joka on helppo levittää. Vettä ei kannata käyttää liikaa, koska sitä tulee myös kaloista. Uunivuoan pohjalle kaadetaan hieman ruokaöljyä ja ladotaan ensimmäinen kerros kalaa, jonka jälkeen kalakerroksen päälle kaadetaan tomaattiseosta sekä ruokaöljyä sekä sipulirenkaat ja hunaja. Jokaisen kalakerroksen päälle ripotellaan suolaa maun mukaan. Vuoka laitetaan uuniin. Uunin lämpötila saa olla 120-130 astetta. Kalojen annetaan hautua noin 4 tuntia. Hautumisen aikana tarkkaillaan, ettei kala pääse kuivumaan. Tarvittaessa lisätään tilkka vettä. Hauduttamisen alkuaikana vuoan päällä saa olla kansi. Nautitaan hyvällä ruokahalulla, joko lämpimänä tai kylmänä perunoiden kera. Voidaan käyttää myös leivän päällä.