Muikkupihvit
Kitkan viisas hankkeen reseptikilpailun 3. sija, Marja Pätsi!
225 °C uunissa (pannulla leivitettynä, jytte/hapankorppu)
N. 1 kg muikkufilettä
Suolaa
Tilliä runsaasti
Runsaasti ryväs/salottisipulia renkaina/hienona sipulina
Musta/valko/sitruuna-pippuria
Jauhettua hapankorppua/tummaa jytte-jauhoa (gluteiiniton)
Laita leivinpaperille hapankorppujauhoja, saa olla karkeaa/jytte-jauho tasaisesti. Päälle fileitä vieriviereen jauhojen päälle nahkapuoli alaspäin. Samalla kansi-file kippoon/lautaselle valmiiksi. Näin fileparit kohtaavat eikä kansia tai pohjia jää reilusti yli. Mausta pohjafileet: Suolalla vapaalla kädellä Runsaalla tillillä Runsaalla sipulilla ohuina renkaina tai hienona silppuna. Pippuria. Kansifile, nahka ylöspäin, päälle +jytte/hapankorppu läpikuultava-peitto + muutama nokare laktoositonta voita. Kypsennä filepihvit. Muista olla tarkka gluteiinittoman ja laktoosittoman kanssa ruuanvalmistuksessa, ettei ihana ateria päätyisi mahanpuruihin.